fbpx

Brudefrisyre til den store dagen

På bryllupsdagen handler det meste om bruden, og at du skal føle seg vakker. Sammen med vår frisør velger du frisyren som garantert trollbinder gjestelisten.

Bestill time

Vi har lang erfaring med styling til bryllup, og kan hjelpe deg med alt du trenger:

  • Brudefrisyre/oppsetning
  • Makeup
  • Hair extension

Kort tid etter at frieriet er besvart med et rungende ja begynner tankene å rettes mot én av de største dagene i en kvinnes liv. Sammen med gjesteliste og kjole, står håret svært høyt på sjekkpunktlista i planleggingsfasen.

Glansfullt og blondt bølgete hår.

Frisyre

Kanskje har du bestemt at du skal inkludere blomster, at det skal være oppsatt, henge løst eller tvinnes sammen i flotte fletter – eller kanskje du ikke har noen formening enda. Uansett ønsker kan vår frisør bistå med frisyren bruden ønsker. 

Det må også tas stilling til om håret skal passe sammen med et slør eller ikke. Det kan også hjelpe dersom du kan huske en spesielt god hårdag – som du vet passer med ansiktsfasongen din. Da har vi et godt utgangspunkt.

Oppsatt hår

Oppsatt hår, for eksempel i fletter, er veldig populært og gir håret til den kommende brud det lille ekstra før enhver type bryllup.

Oppsatt brudefrisyre med perlepynt.

Hårpynt

Her er det flere alternativer som gjør en brudefrisyre vakker. Hårnåler, tiaraer, pannebånd og spenner med pynt, som for eksempel perler, er gode alternativer som fint kan passe sammen med et slør.

Brud som ligger på gresset med blomster i håret.

Blomster

Spesielt i sommerbryllup er det populært med blomster i håret. Dette er en klassisk variant som er svært populær. De fleste velger blomster fra blomsterbuketten, men så lenge fargene matcher blir det vakkert uansett. Blomster passer både dersom du ønsker å ha håret oppsatt eller om du vil ha håret ned.

Enkel flette i brunblondt hår.

Bestill time

Vedlikehold underveis

Bryllupsdagen er lang, og frisyren skal stå løpet med foto, kakespising og en god mengde dansing. Frisøren sørger for at utgangspunktet er godt, men en liten hårspray i vesken er lurt dersom det skulle bli behov for vedlikehold utover dagen.

Vårt mål er en fornøyd brud

Det absolutt viktigste for oss er at bruden får det slik hun ønsker, og er komfortabel med håret på den store dagen. Bildene fra bryllupet skal tittes på med ujevne mellomrom resten av livet,

Bryllupets historie i Norge

Det store norske leksikon beskriver bryllup i førkristen tid som en rettslig avtale mellom to ætter (slekter). Visste du at brudgommen måtte betale en avtalt pengesum til kvinnens familie, før hun ble overgitt mannen av hennes giftningsmann? 

I dagene før vielsen gikk bruden i et slør av lin som skulle begrense kvinnens makt i ekteskapet. Dette ble erstattet av et skaut etter bryllupsfeiringen.

Festmåltidet som fulgte vielsen ble fortært med kvinnens familie på én side, og mannens familie på den andre siden av et langbord. Ekteskapet ble fullbyrdet når de inviterte fulgte paret til sengehalmen. 

Kirkens inntog

Etter hvert som kristendommen og kirken fikk større makt i Norge, ble det satt strengere krav til både inngåelse og avslutning av ekteskap. Det holdt ikke lenger at mannen sa at han ville avslutte ekteskapet. Man fikk ikke gifte seg med familie nærmere enn femmenninger heller.

Hår og hodepynt har alltid vært viktig

Frisyren spilte en stor rolle allerede for 1000 år siden. I middelalderen var det et krav at ugifte kvinner gikk med håret utslått. På slutten av middelalderen begynte kommende bruder å gå med bryllupskrone som et tegn på deres jomfruelighet.

Dame med oppsatt hår og gullfarget hodepynt.

La oss hjelpe deg med ditt drømmebryllup

Brud og hår har gått hånd i hånd siden man startet med ekteskap her til lands. På Facebook-siden vår legger vi ut bilder til inspirasjon, som kan hjelpe deg med ideer til hvordan du ønsker å ha håret ditt på den store dagen.

Brudepakker

Vi har alle ulike behov og ønsker for den store dagen. Nettopp derfor tilbyr vi også flere forskjellige bryllupspakker. Se brudepakker og priser her. 

Tips og triks for kommende bruder

Vær tidlig ute med å farge håret

Husk at du bør dra til frisøren senest noen uker før den store dagen hvis du vil farge eller stripe det før bryllupet. Dette gir oss som frisører tid til å korrigere hvis fargen ikke ble helt som du så for deg. 

Konsultasjonstime for kommende bruder

En konsultasjonstime før bryllupsdagen er også lurt, slik at frisøren kan bli kjent med håret ditt og vet hvilke muligheter som finnes. Frisøren kan teste flere frisyrer slik at du finner en du virkelig liker. 

Bestill time hos Haarcompagniet for å gjøre bryllupsdagen perfekt!

Bestill time