fbpx

Brudefrisyre til den store dagen

På bryllupsdagen handler det meste om bruden, og at du skal føle deg vakker. Sammen med vår frisør velger du frisyren som garantert trollbinder gjestelisten.

Bestill time

Vi har lang erfaring med styling til bryllup, og kan hjelpe deg med alt du trenger:

 • Brudefrisyre/oppsetning
 • Makeup
 • Hair extension

Kort tid etter at frieriet er besvart med et rungende ja begynner tankene å rettes mot én av de største dagene i en kvinnes liv. Sammen med gjesteliste og kjole, står håret svært høyt på sjekklista og det er med andre ord en viktig del i planleggingsfasen.

Frisyre

Kanskje har du bestemt at du skal inkludere blomster, at det skal være oppsatt, henge løst eller tvinnes sammen i flotte fletter – eller kanskje du ikke har noen formening enda. Uansett hva du ønsker kan vår frisør bistå med å style håret til den store dagen.

Glansfullt og blondt bølgete hår.

Slør eller ikke?

Det må tas stilling til om håret skal passe sammen med et slør eller ikke. Det kan også hjelpe dersom du kan huske en spesielt god hårdag – som du vet passer med ansiktsfasongen din – da har vi et godt utgangspunkt.

For deg som ønsker håret oppsatt

Oppsatt hår, for eksempel i fletter, er veldig populært og gir håret til den kommende brud det lille ekstra før enhver type bryllup.

Flotte frisyrer for oppsatt hår:

 • Elegant «side-bun»
 • Oppsatt flette for langt hår
 • Oppsatt hår for kortere hår

Andre populære frisyrer:

Naturlige og løse bølger: En av de største trendene innen brudefrisyrer er å omfavne den naturlige teksturen i håret. Løse bølger gir et avslappet og romantisk utseende som passer perfekt til bryllupet.

Bohemsk flette: Bohemsk-inspirerte frisyrer er i vinden, og fletter er en viktig del av denne stilen. En populær brudefrisyre er å lage en løs, romantisk flette som går over skulderen eller rundt hodet, og gir et bohemsk og elegant utseende.

Lav knute eller ballerinaknute: En elegant og tidløs brudefrisyre er en lav knute eller ballerinaknute. Denne frisyren gir et sofistikert og polert utseende, og den er ideell for bruder som ønsker å ha håret samlet og ordnet på en elegant måte.

Halvoppsett: En annen populær stil er å ha halvparten av håret oppsatt mens resten av håret faller løst. Dette gir en fin balanse mellom oppsatt og løst hår, og det skaper et mykt og romantisk utseende. Halvoppsettet kan dekoreres med hårpynt eller blomster for å gi ekstra detaljer og femininitet.

Alle disse går fint i kombinasjon med et eventuelt slør. Husk at det er viktig å finne en frisyre som passer til din personlige stil, ansiktsform og bryllupets tema.

Bestill time

Oppsatt brudefrisyre med perlepynt.
Enkel flette i brunblondt hår.

Hårpynt

Her er det flere alternativer som gjør en brudefrisyre vakker. Hårnåler, tiaraer, pannebånd og spenner med pynt, som for eksempel perler, er gode alternativer som fint kan passe sammen med et slør.

Skal du ha en bohemsk tone i bryllupet ditt er vintage-inspirert hårpynt en fin måte å pryde håret på. Vintage pynt gjør seg veldig fint i både oppsatt og utslått hår på bryllupsdagen.

Blomster

Spesielt i sommerbryllup er det populært med blomster i håret. Dette er en klassisk variant som er svært populær. De fleste velger blomster fra blomsterbuketten, men så lenge fargene matcher blir det vakkert uansett. Blomster passer både dersom du ønsker å ha håret oppsatt eller om du vil ha håret ned.

En stram og lav knute i nakken og hår stylet i perler og blomster er gjerne en helt slående vakker kombinasjon, og roper bryllupsdag fra flere mil unna.

Vedlikehold underveis

Bryllupsdagen er lang, og frisyren skal stå løpet med foto, kakespising og en god mengde dansing. Frisøren sørger for at utgangspunktet er godt, men en liten hårspray i vesken er lurt dersom det skulle bli behov for vedlikehold utover dagen.

Brud som ligger på gresset med blomster i håret.

Er du en kommende brud? Ikke gjør disse tabbene!

For å holde frisyren plettfri og solid gjennom hele dagen er det noen tiltak du kan gjøre allerede før selve dagen. 

Sørg for å gjennomføre en konsultasjonstime og en test-run på selve frisyren du ønsker. Våre frisører kan teste flere frisyrer slik at du finner en du virkelig liker. Dropper du prøvetimen, risikerer du å bli misfornøyd med frisyren dagen det gjelder.

Gjør research på salongen som skal gjøre håret ditt. Det er viktig at du undersøker at salongen du velger har erfaring med brudepynting.

Husk at du bør dra til frisøren senest noen uker før den store dagen hvis du vil farge håret eller gjøre andre endringer før bryllupet. Dagene før bryllupet er hektisk nok som det er. Hvis du er ute i god tid gir det frisøren tid til å korrigere hvis fargen ikke ble helt som du så for deg.

Vårt mål er en fornøyd brud

Det absolutt viktigste for oss er at bruden får det slik hun ønsker, og er komfortabel med håret på den store dagen. Bildene fra bryllupet skal tittes på med ujevne mellomrom resten av livet.

Bestill time

Bryllupets historie i Norge

Det store norske leksikon beskriver bryllup i førkristen tid som en rettslig avtale mellom to ætter (slekter). Visste du at brudgommen måtte betale en avtalt pengesum til kvinnens familie, før hun ble overgitt mannen av hennes giftningsmann? 

I dagene før vielsen gikk bruden i et slør av lin som skulle begrense kvinnens makt i ekteskapet. Dette ble erstattet av et skaut etter bryllupsfeiringen.

Festmåltidet som fulgte vielsen ble fortært med kvinnens familie på én side, og mannens familie på den andre siden av et langbord. Ekteskapet ble fullbyrdet når de inviterte fulgte paret til sengehalmen. 

Kirkens inntog

Etter hvert som kristendommen og kirken fikk større makt i Norge, ble det satt strengere krav til både inngåelse og avslutning av ekteskap. Det holdt ikke lenger at mannen sa at han ville avslutte ekteskapet. Man fikk ikke gifte seg med familie nærmere enn femmenninger heller.

Hår og hodepynt har alltid vært viktig

Frisyren spilte en stor rolle allerede for 1000 år siden. I middelalderen var det et krav at ugifte kvinner gikk med håret utslått. På slutten av middelalderen begynte kommende bruder å gå med bryllupskrone som et tegn på deres jomfruelighet.

Dame med oppsatt hår og gullfarget hodepynt.

La oss hjelpe deg med ditt drømmebryllup

Brud og hår har gått hånd i hånd siden man startet med ekteskap her til lands. På Facebook-siden vår legger vi ut bilder til inspirasjon, som kan hjelpe deg med ideer til hvordan du ønsker å ha håret ditt på den store romantiske dagen du skal gifte deg.

Fotoshoot før bryllupet.

Brudepakker

Vi har alle ulike behov og ønsker for den store dagen. Nettopp derfor tilbyr vi også flere forskjellige bryllupspakker.


Våre anbefalinger til den kommende bruden

Her er et par tips du kan ta med deg inn i planleggingsfasen av bryllup og pynt. For hva er hensikten med flott tilbehør og pynt i håret, om ikke håret er i sin beste tilstand? Selv for en frisør er det begrenset hva en en rekker å fikse på selve dagen. Du bør derfor allerede begynne å pleie håret om bryllupet står til sommeren.

 • Ta en tur til frisøren din allerede nå for en skikkelig klipp. Dette er for å få bort alle slitte tupper, forme frisyren og skape fylde og løft slik at du har et godt utgangspunkt før den store dagen.
 • Sammen med frisøren din kan dere velge ut sjampo, balsam, varmebeskyttelse og en god kur. I likhet med hudpleie er det viktig å være konsistent med hårpleien din og holde deg til dette faste regimet.
 • Ikke vask håret ditt for ofte. For at håret skal få rom til å pleie seg selv naturlig burde du ikke vaske håret mer enn annenhver eller hver tredje dag, og lufttørke det så ofte du kan.
 • Bestem deg tidlig for hvilke brudefrisyre du vil ha til bryllupet. Dette er for at du skal ha så lite som mulig å bekymre deg over når opptakten til bryllupet begynner. Før selve konsultasjonen og bryllupsdagen anbefaler vi at du tar med bilder av brudefrisyren du ønsker, så frisøren ser hva du har i tankene. 
 • Velg en frisyre som holder seg gjennom bryllupsdagen og utover kvelden. Spør frisøren din om tips og tidligere erfaringer de har støtt på før. God kommunikasjon er viktig for å få et resultat som forventet.

Bestill time hos Haarcompagniet for å gjøre bryllupsdagen perfekt!

Bestill time

Brudefrisyre