fbpx

Balayage – naturlig solkysset hår

Fargebehandling med balayage – en hårbehandling som gir håret en solbleket og helt naturlig look. Bestill frisørtime hos oss i dag!

Bestill time i dag

Hva er balayage?

Balayage er en fransk behandlingsteknikk for striping av hår. Vi bruker en kost til å «male» deler av håret. Hvor mye farge du ønsker, bestemmer du i samarbeid med frisøren. Balayage har blitt veldig populært blant annet fordi:

 • Det gir håret et vesentlig mer naturlig resultat
 • Etterveksten er mykere som gjør at du må sjeldnere til frisøren
Hår farget i ulike nyanser.

Ulike fargebehandlinger

Det finnes mange ulike behandlinger for å freshe opp håret med farge, enten du ønsker lyst hår, mørkere hår eller hårfarge med mer fargespill og ulike nyanser.

Hva er forskjellen på balayage highlights?

For å gi håret ulike nyanser er balayage og highlights veldig populært. Målet med de to teknikkene er å få en lysere farge i håret.

Highlights – foliestriper

Dersom hensikten er å gå fra mørk til helt blondt hår, eller å farge hele håret i samme tone, er highlights med folie riktig valg for deg. Om du vil ha flere og smalere striper, kan du få såkalte babylights. 

Dame med brunblondt hår.

Balayage

Balayage er en teknikk for deg som vil ha naturlige solkyssede striper. Den største forskjellen på balayage kontra foliestriper er at man kan få forskjellige blonde toner med balayage, og at stripene males på fremfor å farge egne seksjoner med folie. Resultatet blir en hårmanke med naturlig og friskt utseende. Du slipper å farge hele håret og du trenger heller ikke dra til frisøren like ofte for å holde frisyren fresh som du må ved foliestriper. 

Brunt hår.

Glossing

Glossing er en form for behandling der man korrigerer eller forsterker hårets farge. Fargebehandlingen tilfører pigmenter til håret, og endrer hårfargen uten å endre selve fargetonen i håret. 

Det kan for eksempel brukes til å gjøre hårfarge varmere eller kaldere. For de som driver med bleking av hår, kan håret fort bli gulaktig. Med glossing vil fargetonene bli kaldere slik at gulfargen forsvinner. Glossing passer også ypperlig for deg som ikke vil farge hele håret, eller vil dekke over grå hår. 

Helfarge

Med helfarge, farger du rett og slett hele håret i samme farge. Det passer godt hvis du ønsker å endre fargen på alt håret, og få en jevn farge. Det er også mulig å benytte balayage, foliestriper eller glossing for å gi det helfargede håret flere nyanser i etterkant.

Brunt krøllete hår.

Tips til din første balayage-behandling for et mer naturlig resultat

 • Ta med bilder til frisøren som viser hva du ønsker deg.
 • Møt opp med håret stylet slik du vanligvis har det – dette hjelper oss til å påføre hårfarge på de riktige stedene, noe som gir et bedre resultat.
 • Kom med forholdsvis rent hår – det er lettere å gjennomføre teknikken når vi ikke må sloss mot gamle produkter, oljer eller skitt.
Sommerlook hele året

Slik tar du hånd om balayage-hår hjemme

Ønsker du balayage-striper betyr det litt mindre vedlikehold enn foliestriper ville krevd. Likevel, her får du noen tips til hva du kan gjøre for at de blonde stripene varer lengre når du farger håret med balayage-teknikken.

Hårmasker til unnsetning

Hår har en tendens til å tørke raskere etter balayage. En utmerket måte beskytte fargen på er hårmasker. Disse er fuktighetsgivende behandlinger som gir næring til håret, i tillegg til å tilføre essensielle vitaminer og naturlige oljer.

Sporadiske turer til frisøren

Du trenger som nevnt ikke hyppige besøk til frisøren for å farge ettervekst etter balayage, men vi anbefaler å stikke innom en av våre frisører hver tredje eller fjerde måned så frisyren holdes vedlike.

Mørkeblondt hår med balayage.

Beskytt håret mest mulig mot solen

Sol har alltid vært en fiende av farget hår. Etter behandling er det derfor viktig å ikke la det sterke sollyset tørke ut håret. I tillegg vil lange perioder i solen gjøre at fargen falmer.

Blondt hår som ser naturlig solbleket ut med balayage.

Hvorfor velge balayage fremfor helfarget hår?

Det har blitt populært med striper og en mer naturlig look. Den største forskjellen med striper kontra helfarget hår er at man slipper å vedlikeholde irriterende ettervekst. En annen fordel med balayage er at fargen sitter i en mindre del av håret, slik at det blir mindre skadet.

Perfekt for deg som vil lysne håret litt

Balayage betyr «å male». Det er denne lagvise teknikken av bleking som gir den fantastiske blonde fargen. Enten du har tynt eller tykt hår passer balayage for deg som ser etter solkyssede striper og en mer naturlig ettervekst.

Hvor mye koster balayage?

Prisen på behandlingen avhenger av flere faktorer som om det kun er farging eller om klipp også er inkludert. Hos oss ligger prisen på en stor fargebehandling (balayage inkludert glossing) på mellom 2830 kr. Se alle priser på våre behandlinger her:

Book time i dag

Våre frisører står klare til å gi deg balayage-behandlingen håret ditt fortjener. Du finner oss sentralt i Møllergata 6 i Mjøndalen. Bestilling av time kan enten gjøres på telefonnummer 32 87 68 40 eller her på vår nettside

Åpningstider

 • Mandag 09:00–17:00
 • Tirsdag 09:00–17:00
 • Onsdag 09:00–19:00
 • Torsdag 09:00–19:00
 • Fredag 09:00–17:00
 • Lørdag 09:00–15:00
 • Søndag Stengt

Bestill time i dag